• Kosten onderzoek

    oogmeting-contactlensaanpassing
    cyclorefractie-optometrisch onderzoek

Oogmeting

Een oogmeting is bij ons gratis. Mocht er uit dit onderzoek iets naar voren komen waardoor we een vervolg onderzoek moeten doen dan zitten hier kosten aan verbonden. Dit alles natuurlijk wel in overleg met u.

Contactlens controle-(her)aanpassing

Mocht u interesse hebben in het gaan dragen van contactlenzen dan volgt er na het maken van een afspraak een aanpassing. Dit houdt in dat er eerst wordt gekeken naar de sterkte en daarna wordt het voorsegment van het oog goed in kaart gebracht. Hiervoor maken wij gebruik van een spleetlamponderzoek en een corneatopografie. Hiermee maken we een soort van (land)kaart van het oog zodat we een goed advies kunnen geven over welke type lens geschikt is.

Kosten vanaf €25,-

Cyclorefractie

Soms is een normale oogmeting niet genoeg en zijn er tekenen dat we iemand moet gaan druppelen. In overleg wordt dit dan gedaan door onze optometrist. Deze druppel zorgt ervoor dat de accommodatie voor een bepaalde tijd even lam wordt gelegd. Hierdoor krijgen een betrouwbaarder beeld van wat de ogen doen en kunnen. Met de uitlsag van deze test kunnen we doelmatiger een sterkte voorschrijven of alsnog verwijzen. Let er wel op dat door deze druppels het zicht voor enkele uren waziger wordt en door de verwijding van de pupillen ook erg lichtgevoelig. Neem voor dit onderzoek dan ook een zonnebril of petje mee. Plan dit onderzoek dan ook niet in als u bijvoorbeeld nog moet autorijden of andere inspannende dingen.

Kosten € 35,-

Basis optometrisch onderzoek

Mocht er aanvullend onderzoek moeten plaatsvinden na een reguliere oogmeting dan hangen hier kosten aan vast. Na overleg wordt er een plan gemaakt wat voor u nodig is om een gedegen onderzoek uit te kunnen voeren. Dit kan inhouden dat we een moeten gaan druppelen waardoor u enkele uren niet meer zo scherp kan waarnemen. Dit alles om uw netvlies goed te kunnen beoordelen.

kosten € 45,-