Contactlenzen

Contactlenzen ja of nee:

Wil je geen bril dragen dan is contactlenzen misschien iets voor u. Wij beschikken over een groot assortiment van lenzen. Contactlenzen zijn in grote lijnen onder te verdelen in 2 soorten: vormstabiele (harde) lenzen en zachte lenzen. Wat voor u het meest geschikte type is hangt af van de bouw van uw ogen. Met de nieuwste apparatuur worden de ogen gescreend en wordt het voorsegment in kaart gebracht. Daarnaast moeten we ook goed kijken naar een aantal factoren zoals werk, hobby’s, sport en mogelijk medicijngebruik wat mede de juiste keuze van type lenzen kan bepalen.

20RDT3I349TH5BI3  20RDT3I32C5CZ6P8  20RDT3I32EUV5B2Q  20RDT3I33JGH728N_JPG_TN

Nachtlenzen:

Sinds begin dit jaar hebben wij een cornea topograaf tot onze beschikking. Na een cursus gevolgd te hebben mogen we nu ook nachtlenzen aanmeten. Voor meer informatie hierover laat u voorlichten door ons over de werking van de nachtlens. Zie ook www.nkl.nl voor meer informatie.

Aanpassen en advies:

Bij ons kunt u het antwoord vinden op vele vragen die u hebt over uw ogen en contactlenzen. Wandel gerust een keer binnen en stel je vraag aan een van onze contactlens specialisten en mocht je alles nog eens rustig door willen lezen dan geven we u een folder mee met meer informatie over lenzen.

Bij het aanmeten en aanpassen van contactlenzen komt veel kijken. Na een intake-gesprek (anamnese) en een oogonderzoek wordt bepaald wat geschikt is per individu.Daarbij moeten diverse metingen worden gedaan voor sterkte en bolling van het oog en of het oog wel genoeg traanvocht bevat. Na een proefpassing wordt er gekeken naar de reactie van het oog en er worden lenzen besteld op de juiste maat. Er wordt een vervolg afspraak gemaakt voor een instructie voor het in en uithalen van de lenzen. Hierna vinden er nog enkele controles plaats en worden er indien nodig nog kleine aanpassingen verricht. Het kan ook zijn dat er na een proefperiode in samenspraak wordt besloten om niet door te gaan met het dragen van lenzen. 

Voor al deze verrichtingen vragen wij wel aanpaskosten. Deze aanpaskosten bedraagt €35,- indien er geen afname plaats vindt van lenzen of een pakket. 

Instructie film

Tips voor goed lenzen dragen

inuit

Lensinstructie in/uit

Merken

Hieronder verschillende merken waar wij onder andere mee werken:

 

bausch-plus-lomb_416x416   CIBAVISION-Alcon-Logo   CooperVision_Logo_2013

download   nlktrainingen10

 

 

Herhalingspakket

Wilt u een bestelling plaatsen voor uw lenzenpakket zonder dat er iets veranderd moet worden dan kunt u onderstaande formulier invullen en geef in contact aan dat het gaat om een herhalingspakket. Voor het invullen van het formulier gelden nieuwe regels hoe met deze gegevens wordt omgegaan. Zie in het menu de nieuwe privacy statement van Van Rugge optiek of klik hier.