Oogzorg en Optometrie

De optometrist Jan Willem is uw eerste aanspreekpunt bij al uw vragen of oogklachten. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig, maar indien nodig kan de optometrist u wel doorverwijzen naar een huisarts. De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei, en nog veel meer!

Waarvoor kunt u bij de optometrist terecht?

Een bezoek aan de optometrist is raadzaam wanneer u klachten heeft met zien. Een optometrist kan beoordelen of u een (nieuwe) brilsterkte nodig heeft of dat er sprake is van een oogprobleem waarbij een bril of contactlenzen geen oplossing bieden. Ook als u een bepaalde oogaandoening heeft of er aandoeningen in uw familie voorkomen waarbij u risico loopt op oogklachten, raden wij een bezoek aan de optometrist aan. De optometrist kan uw ogen medisch onderzoeken en problemen tijdig signaleren.

Oogonderzoek bij klachten

Wazig of dubbel zien, vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen of moeite met scherpstellen? Wanneer u zich in één van deze klachten herkent, raden wij u aan om een bezoek te brengen aan onze optometrist. De optometrist kan uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en, indien nodig, via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Oogaandoeningen

Heeft u suikerziekte, een hoge bloeddrukmaculadegeneratie of is er glaucoom bij u of iemand in uw familie vastgesteld? Dan is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken bij de optometrist, ook als u nog geen problemen ervaart met zien. De optometrist kan (verdere) achteruitgang van de ogen in veel gevallen helpen tegengaan.

De optometrist Jan Willem staat voor u klaar met de beste zorg voor uw ogen.