Optometrie

Optometrie

Bij Van Rugge Optiek wordt ook de gezondheid van uw ogen scherp in de gaten gehouden. Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. Bij ons is dat Jan Willem. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij of zij kan u gericht adviseren of doorverwijzen naar de oogarts. 

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.

DSCF1045  DSCF1043  DSCF1042

DSCF1041  DSCF1036  20RDT3I32EUV5B2Q

Wet BIG

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben ieder een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Voor een oogmeting brengen wij geen kosten in rekening. Mocht er tijdens de meting blijken dat er een uitgebreider onderzoek nodig is dan wordt dit eerst met de klant overlegd. Vindt er een extra onderzoek plaats dan zitten hier kosten aan verbonden. Kijk onder het submenu van optometrie wat de meest voorkomende onderzoeken zijn.

 

Logo_OVN_RGB

 

  Kijk voor meer info op optometrie